Ruiter Puzzel is een puzzelontwerpbureau dat voor elk blad een leuke puzzel heeft.

Oplossing Goede voornemens prijspuzzel

Start
Omhoog

www.assistme.nl advertentiewww.assistme.nl advertentiewww.assistme.nl advertentiewww.assistme.nl advertentiewww.assistme.nl advertentiewww.assistme.nl advertentiewww.assistme.nl advertentiewww.assistme.nl advertentie

GOEDE VOORNEMENS PUZZEL

VOORSPOED PUZZEL

Elk jaar doen we weer goede voornemens om meer voorspoed te krijgen.

De puzzel bestond uit negen multiple choice vragen over voornemens en hoe die dit jaar succesvol zullen worden.

Het oplossingswoord had natuurlijk iets met, goede voornemens, het creŽren van succes te maken.

Andere prijspuzzels waaraan u nu mee kunt doen; Gelijke kansen prijspuzzel.

Puzzel en kruiswoordpuzzel oplossen is een hobby van veel mensen. Ruiter Puzzel verloot elke mand een prijs onder de goede inzendingen van de prijspuzzel.

De oplossing van de goede voornemens puzzel was:

PRAENESTE

Dit is de woonplaats waar het heiligdom de tempel van Fortuna de godin van het succes stond.

De goedgeluksgodin Fortuna was een dienares van de oppergod Jupiter. Ze werkte samen met de godin van de overwinning Victoria, de godin van de faam Fama en de godin van de jeugd Juventus.

Toen de Griekse invloedssfeer de Italische landen bereikte, werden ook de eigenschappen van de Griekse godin van kans en lotsbestemming Tyche aan haar gekoppeld. De oorspronkelijke Italiaanse Fortuna was niet zozeer de godin van het geluk maar de draagster van (hoop op) voorspoed en toename.Het is dus niet vreemd dat ze ook werd gezien als vruchtbaarheidsgodin, verbonden met vruchtbaarheid van de grond en vrouwen. Ze werd regelmatig als orakel geraadpleegd voor toekomst voorspellingen.

Fortuna werd van oudsher vereerd in de antieke Italische landen, de landen rond het Romeinse Rome. In Rome zelf werd zij naar verhouding pas laat geÔntroduceerd, onder Servius Tullius die buiten de stad, op de rechter oever van de Tiber, een tempel liet oprichten. Ze had diverse andere altaren, de belangrijkste buiten de stad bij Praeneste en Antium.

In Praeneste, waar ze door vrouwen werd aanbeden als Primigenia (de eerstgeborene) had Fortuna een reputatie als orakel. De procedure was dat een kind een keuze deed uit een verzameling houten paneeltjes / kaartjes waarop diverse boodschappen stonden. Deze boodschappen werden dan in verband gebracht met de gestelde vragen.

Fortuna wordt op verschillende manieren afgebeeld. Bijvoorbeeld met een zon op het hoofd of een stralenkrans rond het hoofd, een hoorn van overvloed (voorspoed) in de linkerarm. Maar als godin van het onbestemde geluk ook wel als vrouw met vleugels op de rug, in een voortsnellende houding balancerend op een bol of een rondwentelend rad (de onzekerheid van het geluk).

Soms hanteert ze een roer (een goede richting) of draagt ze een zeil boven het hoofd en waait haar hoofdhaar vooruit, alsof zij door de wind wordt voortgedreven.

Paas prijspuzzel.

 

Start Omhoog Puzzel kopij Soorten puzzels Waarom puzzelen! Over puzzels Inhoud RP site Zoeken Contact

Ruiter puzzel (kruiswoord) puzzel ontwerpbureau,  webmaster@ruiterpuzzel.nl / tel  0348 471972 Copyright © 1994-2010         Ruiter Puzzel   28 May 2011